Ingrediente:
- 300 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 180 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 linguriţă praf de copt
- un praf de sare
- gem de prune
Preparare: Într-un bol mixăm untul aflat la temperatura camerei cu zahărul pudră, până obţinem o spumă. Adăugăm gălbenuşul, un praf de sare şi făina amestecată cu praful de copt. Frământăm până obţinem un aluat omogen, pe care îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute. După tot acest timp, scoatem aluatul de la rece şi începem să modelăm biluţe mai mici decât o nucă, pe care le aşezăm în tava de copt. Cu coada unei linguri de lemn, sau orice instrument ce are capătul rotunjit, apăsăm în mijlocul fiecărei bile de aluat pentru a forma o mică gaură. Apoi putem pune gem de prune sau orice alt tip de gem preferaţi în gaura formată anterior. Coacem fursecurile pentru 10-15 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit.
Cu siguranţă se încadrează în topul celor mai bune fursecuri, fragede, gustoase şi uşor de făcut.
Reţetă preluată de la Gourmandine.