Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Aperitiv cu somon şi brânză de capră

Posted on 11 November, 2014 by Dodo

Ingrediente: 

  • 400 g aluat fraged
  • 400 g spanac proaspat
  • 2-3 căţei de usturoi
  • nucşoară
  • sare
  • piper
  • 100 g somon afumat
  • 100 g brânză de capră

Preparare: Se decongelează aluatul fraged la temperatura camerei şi se întinde foaia pe planul de lucru. În foarte puţin ulei se căleşte usturoiul tocat mărunt. Imediat se adaugă spanacul proaspăt bine spălat, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă nucşoara proaspăt măcinată. Luăm spanacul de pe foc pentru că procesul termic este foarte rapid, îl lăsăm un pic să se răcorească şi apoi îl întindem pe întreaga suprafaţa aluatului. Se pune din loc în loc brânza de capră şi feliile de somon afumat.

1

Rulăm foaia de aluat iar rulada obţinută o punem în punem la congelator pentru 20-30 de minute. Astfel, va fi mult mai uşor de porţionat şi vom putea obţine nişte rulouri frumoase, perfect rotunde. Cu un cuţit bine ascuţit tăiem felii groase de 1 cm, pe care le aşezăm culcate în tava pregătită cu hârtie de copt.

2

Coacem aperitivele noastre pentru 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

3

 

Posted in Aperitive şi salate | Tags: aluat fraged, aperitiv cu branza de capra, aperitiv cu somon afumat, nucsoara, spanac |
« Pui italian
Beef wellington »

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ▼Aperitive şi salate (36)
    • "Zbor în vânt"
    • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
    • Brânză topită
    • Brioşe cu şuncă şi mazăre
    • Bruschete cu roşii
    • Caşcaval de casă
    • Chipsuri picante
    • Ciupercuţa curioasă
    • Conservă de peşte
    • Creier pane
    • Cremă de brânză cu verdeaţă
    • Drob de miel - rețeta mamei
    • Macrou afumat
    • Mini-spirale cu spanac
    • Mini-tarte cu legume
    • Omletă cu spanac
    • Ouă de prepeliţă cu sos
    • Ouă umplute
    • Pateuri cu brânză
    • Pizza rece
    • Răcituri de peşte
    • Ruladă cu pate
    • Salată cu gorgonzola
    • Salată cu piept de pui
    • Salată cu tortellini
    • Salată de cartofi cu crenvuşti
    • Salată de icre
    • Salată de paste cu ton
    • Salată de scrumbie
    • Salată de ton
    • Salată în straturi
    • Salată orientală cu ridichi
    • Saleuri din foietaj
    • Sărăţele
    • Sweet corn fritters (turtiţe de porumb)
    • Tarte cu pere şi gorgonzola
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014