Asta e reteta pe care o stiu. Sper sa iti fie de folos
Ingrediente
2 limbi de porc mari
6-8 castraveciori murati
3 oua
150 ml ulei
sare, piper
Preparare
Limba se spala foarte bine si se pune la fiert. Dupa ce a fiert se curata de pielite (Pielita se curata cat e limba fierbinte, daca se raceste, vei avea mari batai de cap) si se taie in cubulete mici. Castravetii murati se taie in cubulete si se lasa toate la scurs. Intr-un bol se prepara maioneza din doua galbenusuri fierte si unul crud.
Dupa ce s-au scurs bine bucatelele de limba si castraveti se amesteca cu maioneza si se potriveste de sare si piper.
um… ai putea incerca o tocanita cu ciuperci, praz si masline.. Calesti putin prazul pana devine asa sticlos, apoi adaugi ciupercile taiate sferturi, lasi sa fiarba inabusit. Pui sos de rosii amestecat cu fel de fel de condimente (ce gasesti la indemana) iar in ultimele 5 minute dai drumu si la cateva masline pentru culoare si gust. Cred ca as manca si eu asa o portie
Ceva retete pentru slabit dupa sarbatorile astea? Ceva usor, repede si ieftin daca se poate, mancare de camin, gen.. Multa bafta in sesiune si pre-sesiune.. hai ca poti Dodo!! Ura..Ura…Ura..
Buna Andreea, nu stii tu cum fac aia de la noi de la cantina Cordon Bleu? Poate stii tu o reteta mai gustoasa, am incredere…Te pup si sarbatori fericite aleturi de cei dragi!
Craciun fericit!
Buna Cristina… Iti propun o varianta de Cordon Bleu ce vreau sa o fac si eu dupa sarbatori. Portionezi pieptul de pui in felii pe care le bati cu ciocanul de carne, le condimentezi cu sare si piper si pe fiecare felie asezi o felie de sunca si o bucatica de cascaval. Impaturesti apoi bucata de piept de pui in doua, acoperind cascavalul, mai bati putin marginile cu ciocanul pentru a se lipi pachetul astfel format. Dai prin faina, ou batut si pesmet si prajesti in ulei incins.
Buna… Multumesc pentru increderea acordata, sper sa reusesc sa iti sugerez o reteta pe placul tau. Fiind vorba de ziua de duminica, ma gandesc la ceva putin mai special, gustos si destul de rapid de facut.
Iti recomand prajitura “Bezea fina” si Prajitura cu coniac: http://bucatarialuidodo.wordpress.com/2011/08/09/bezea-fina/ si http://bucatarialuidodo.wordpress.com/2010/11/18/prajitura-cu%C2%A0coniac/
Ambele retete sunt foarte foarte bune, insa totul depinde de preferintele tale. Astept sa imi spui ce ai incercat.
Week-end placut!
Salut dodo. Am o mare rugaminte la tine. Sanbgata e ziua mea de nastere, am 13 ani si nu stiu ce sa le gatesc fetelor. Imi poti da niste idei? Contez pe tine stiu ca nu o sa ma dezamagesti.
In primul rand “La multi ani!” pentru ziua ta. As incepe cu 2 idei rapide de aperitive pe baza de aluat foietaj. Retetele le gasesti aici si aici, dar poti incerca si un alt aperitiv dragut cu ajutorul clatitelor. Reteta ti-o las aici.
In cazul in care vrei si un fel principal iti sugerez un pui cu sos chinezesc pentru ca se face destul de repede si e gustos. Reteta aici.
Buna seara. Ma bucur ca va plac retetele mele si sper sa reveniti pe blog.
Da, cred ca se poate spune ca sunt din Bucovina, daca se accepta si limita avand in vedere ca sunt din Falticeni.
Nici nu stii cit de mult ma bucur sa aflu ca esti din Falticeni.Stiam eu!!!!!!!!!! Am regasit in retetele tale multe pe care le fac si eu.Sint,si ma mindresc cu asta, din Vicov.Felicitari pentru retete.Esti tare.Bravo!
Buna ziua,
E adevarat ca nu am apucat decat sa trec in revista o parte din retete, insa suna foarte apetisant… Unele mi s-au parut chiar simplu de facut si cred ca sunt si demne de o masa gourmet si cu stil, fie si doar cu cativa prieteni alaturi si un pahar de vin bun si potrivit fiecarui fel de mancare. Ma gandesc ca poate la unele retete ar merita adaugata o sugestie in acest sens.
Felicitari pentru site si mult succes in continuare din toata inima!
P.S. Salutari si numai bine si familiei!
Bre cum faci tu cafeaua aia buna pe care o lauzi atat de mult?
In primul rand nu eu o laud, ci mami 😀 la 100 ml apă pun o linguriţă rasă de zahăr şi una cu vârf de cafea…
Pe cand retete noi?
Ma bucur ca ti-am starnit interesul. Voi reveni cu retete noi cat mai curand posibil..
am nevoie urgent de o reteta de limba cu maioneza . te rog ,daca ai sa-mi dai si mie. drept rasplata iti dau eu reteta de cartofi umpluti.e ok targul?
Asta e reteta pe care o stiu. Sper sa iti fie de folos
Ingrediente
2 limbi de porc mari
6-8 castraveciori murati
3 oua
150 ml ulei
sare, piper
Preparare
Limba se spala foarte bine si se pune la fiert. Dupa ce a fiert se curata de pielite (Pielita se curata cat e limba fierbinte, daca se raceste, vei avea mari batai de cap) si se taie in cubulete mici. Castravetii murati se taie in cubulete si se lasa toate la scurs. Intr-un bol se prepara maioneza din doua galbenusuri fierte si unul crud.
Dupa ce s-au scurs bine bucatelele de limba si castraveti se amesteca cu maioneza si se potriveste de sare si piper.
Pofta buna!
O tocanita de ciuperci? Vreau sa fac si nu am reteta..stii ceva bun bun bun? Ceva mai complex 😀
um… ai putea incerca o tocanita cu ciuperci, praz si masline.. Calesti putin prazul pana devine asa sticlos, apoi adaugi ciupercile taiate sferturi, lasi sa fiarba inabusit. Pui sos de rosii amestecat cu fel de fel de condimente (ce gasesti la indemana) iar in ultimele 5 minute dai drumu si la cateva masline pentru culoare si gust. Cred ca as manca si eu asa o portie
Sper ca nu ti’am raspuns prea tarziu…
Cam tarziu domnisoara…mor copiii de foame..
Ce sa fac daca mai am si facultate? Oricum, sper ca ti’a iesit buna tocanita…
Ceva retete pentru slabit dupa sarbatorile astea? Ceva usor, repede si ieftin daca se poate, mancare de camin, gen.. Multa bafta in sesiune si pre-sesiune.. hai ca poti Dodo!! Ura..Ura…Ura..
NU CRED CA E CAZUL DE INGRASARE LA TINE POATE LA MINE DA!
STIU CA SUNTETI MOFTUROS LA MANCARE
eu de la mama stiu sa refac maioneza taiata cu putina apa calda
Cand vor aparea retete noi.Sunt incantata de ce gatesti.
Multumesc mult pentru aprecieri. Voi publica retete noi zilele astea, doar sa am putin timp liber
K. ms mult
Buna Andreea, nu stii tu cum fac aia de la noi de la cantina Cordon Bleu? Poate stii tu o reteta mai gustoasa, am incredere…Te pup si sarbatori fericite aleturi de cei dragi!
Craciun fericit!
Buna Cristina… Iti propun o varianta de Cordon Bleu ce vreau sa o fac si eu dupa sarbatori. Portionezi pieptul de pui in felii pe care le bati cu ciocanul de carne, le condimentezi cu sare si piper si pe fiecare felie asezi o felie de sunca si o bucatica de cascaval. Impaturesti apoi bucata de piept de pui in doua, acoperind cascavalul, mai bati putin marginile cu ciocanul pentru a se lipi pachetul astfel format. Dai prin faina, ou batut si pesmet si prajesti in ulei incins.
Sarbatori fericite si tie!
Salut. sunt incantata de ce gatesti si as vrea sa imi spui o reteta cu ceva dulce pentru duminica.Am incredere in tine
Buna… Multumesc pentru increderea acordata, sper sa reusesc sa iti sugerez o reteta pe placul tau. Fiind vorba de ziua de duminica, ma gandesc la ceva putin mai special, gustos si destul de rapid de facut.
Iti recomand prajitura “Bezea fina” si Prajitura cu coniac:
http://bucatarialuidodo.wordpress.com/2011/08/09/bezea-fina/ si http://bucatarialuidodo.wordpress.com/2010/11/18/prajitura-cu%C2%A0coniac/
Ambele retete sunt foarte foarte bune, insa totul depinde de preferintele tale. Astept sa imi spui ce ai incercat.
Week-end placut!
Salut dodo. Am o mare rugaminte la tine. Sanbgata e ziua mea de nastere, am 13 ani si nu stiu ce sa le gatesc fetelor. Imi poti da niste idei? Contez pe tine stiu ca nu o sa ma dezamagesti.
In primul rand “La multi ani!” pentru ziua ta. As incepe cu 2 idei rapide de aperitive pe baza de aluat foietaj. Retetele le gasesti aici si aici, dar poti incerca si un alt aperitiv dragut cu ajutorul clatitelor. Reteta ti-o las aici.
In cazul in care vrei si un fel principal iti sugerez un pui cu sos chinezesc pentru ca se face destul de repede si e gustos. Reteta aici.
ms mut:*
Buna Dodo.Am citit cu interes retetele tale . Sint super. Esti din Bucovina ?
Buna seara. Ma bucur ca va plac retetele mele si sper sa reveniti pe blog.
Da, cred ca se poate spune ca sunt din Bucovina, daca se accepta si limita avand in vedere ca sunt din Falticeni.
Nici nu stii cit de mult ma bucur sa aflu ca esti din Falticeni.Stiam eu!!!!!!!!!! Am regasit in retetele tale multe pe care le fac si eu.Sint,si ma mindresc cu asta, din Vicov.Felicitari pentru retete.Esti tare.Bravo!
Multumesc mult! Si eu ma bucur sa stiu ca printre cititorii blogului se numara si persoane din judetul Suceava 😀
:*
Buna ziua,
E adevarat ca nu am apucat decat sa trec in revista o parte din retete, insa suna foarte apetisant… Unele mi s-au parut chiar simplu de facut si cred ca sunt si demne de o masa gourmet si cu stil, fie si doar cu cativa prieteni alaturi si un pahar de vin bun si potrivit fiecarui fel de mancare. Ma gandesc ca poate la unele retete ar merita adaugata o sugestie in acest sens.
Felicitari pentru site si mult succes in continuare din toata inima!
P.S. Salutari si numai bine si familiei!
Salutare. Schimb de link cu http://www.bucatariaculinara.net/ ? Multumesc
Sigur! Te-am adăugat în Blogroll.