Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Sugestii

Ce faci când se taie maioneza? Întreabă-mă pe mine. Poate ştiu, iar dacă nu ştiu aflu şi îţi spun cu plăcere.

32 Comments

32 thoughts on “Sugestii”

  1. Gonzo says:
    12 September, 2010 at 2:11 pm

    Bre cum faci tu cafeaua aia buna pe care o lauzi atat de mult?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      12 September, 2010 at 2:15 pm

      In primul rand nu eu o laud, ci mami 😀 la 100 ml apă pun o linguriţă rasă de zahăr şi una cu vârf de cafea…

      Reply
  2. Anonim says:
    30 September, 2010 at 9:53 pm

    Pe cand retete noi?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      1 October, 2010 at 7:03 pm

      Ma bucur ca ti-am starnit interesul. Voi reveni cu retete noi cat mai curand posibil..

      Reply
  3. nusi says:
    28 October, 2010 at 8:13 pm

    am nevoie urgent de o reteta de limba cu maioneza . te rog ,daca ai sa-mi dai si mie. drept rasplata iti dau eu reteta de cartofi umpluti.e ok targul?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      28 October, 2010 at 10:06 pm

      Asta e reteta pe care o stiu. Sper sa iti fie de folos

      Ingrediente

      2 limbi de porc mari
      6-8 castraveciori murati
      3 oua
      150 ml ulei
      sare, piper

      Preparare

      Limba se spala foarte bine si se pune la fiert. Dupa ce a fiert se curata de pielite (Pielita se curata cat e limba fierbinte, daca se raceste, vei avea mari batai de cap) si se taie in cubulete mici. Castravetii murati se taie in cubulete si se lasa toate la scurs. Intr-un bol se prepara maioneza din doua galbenusuri fierte si unul crud.
      Dupa ce s-au scurs bine bucatelele de limba si castraveti se amesteca cu maioneza si se potriveste de sare si piper.

      Pofta buna!

      Reply
  4. Gonzo says:
    13 December, 2010 at 12:40 pm

    O tocanita de ciuperci? Vreau sa fac si nu am reteta..stii ceva bun bun bun? Ceva mai complex 😀

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      13 December, 2010 at 4:47 pm

      um… ai putea incerca o tocanita cu ciuperci, praz si masline.. Calesti putin prazul pana devine asa sticlos, apoi adaugi ciupercile taiate sferturi, lasi sa fiarba inabusit. Pui sos de rosii amestecat cu fel de fel de condimente (ce gasesti la indemana) iar in ultimele 5 minute dai drumu si la cateva masline pentru culoare si gust. Cred ca as manca si eu asa o portie :)

      Sper ca nu ti’am raspuns prea tarziu…

      Reply
  5. Gonzo says:
    13 December, 2010 at 10:05 pm

    Cam tarziu domnisoara…mor copiii de foame..

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      13 December, 2010 at 10:59 pm

      Ce sa fac daca mai am si facultate? Oricum, sper ca ti’a iesit buna tocanita…

      Reply
  6. Gonzo says:
    9 January, 2011 at 8:25 pm

    Ceva retete pentru slabit dupa sarbatorile astea? Ceva usor, repede si ieftin daca se poate, mancare de camin, gen.. Multa bafta in sesiune si pre-sesiune.. hai ca poti Dodo!! Ura..Ura…Ura..

    Reply
  7. solomon geta says:
    20 January, 2011 at 1:26 pm

    NU CRED CA E CAZUL DE INGRASARE LA TINE POATE LA MINE DA!

    Reply
  8. solomon geta says:
    20 January, 2011 at 1:28 pm

    STIU CA SUNTETI MOFTUROS LA MANCARE

    Reply
  9. solomon geta says:
    4 April, 2011 at 7:57 pm

    eu de la mama stiu sa refac maioneza taiata cu putina apa calda

    Reply
  10. Dya says:
    19 November, 2011 at 8:31 pm

    Cand vor aparea retete noi.Sunt incantata de ce gatesti.

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      19 November, 2011 at 10:29 pm

      Multumesc mult pentru aprecieri. Voi publica retete noi zilele astea, doar sa am putin timp liber :)

      Reply
  11. Dya says:
    20 November, 2011 at 12:38 pm

    K. ms mult

    Reply
  12. cristinasandu says:
    23 December, 2011 at 8:06 pm

    Buna Andreea, nu stii tu cum fac aia de la noi de la cantina Cordon Bleu? Poate stii tu o reteta mai gustoasa, am incredere…Te pup si sarbatori fericite aleturi de cei dragi!
    Craciun fericit!

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      23 December, 2011 at 10:10 pm

      Buna Cristina… Iti propun o varianta de Cordon Bleu ce vreau sa o fac si eu dupa sarbatori. Portionezi pieptul de pui in felii pe care le bati cu ciocanul de carne, le condimentezi cu sare si piper si pe fiecare felie asezi o felie de sunca si o bucatica de cascaval. Impaturesti apoi bucata de piept de pui in doua, acoperind cascavalul, mai bati putin marginile cu ciocanul pentru a se lipi pachetul astfel format. Dai prin faina, ou batut si pesmet si prajesti in ulei incins.

      Sarbatori fericite si tie!

      Reply
  13. dya says:
    20 January, 2012 at 11:02 pm

    Salut. sunt incantata de ce gatesti si as vrea sa imi spui o reteta cu ceva dulce pentru duminica.Am incredere in tine

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      21 January, 2012 at 1:56 am

      Buna… Multumesc pentru increderea acordata, sper sa reusesc sa iti sugerez o reteta pe placul tau. Fiind vorba de ziua de duminica, ma gandesc la ceva putin mai special, gustos si destul de rapid de facut.
      Iti recomand prajitura “Bezea fina” si Prajitura cu coniac:
      http://bucatarialuidodo.wordpress.com/2011/08/09/bezea-fina/ si http://bucatarialuidodo.wordpress.com/2010/11/18/prajitura-cu%C2%A0coniac/
      Ambele retete sunt foarte foarte bune, insa totul depinde de preferintele tale. Astept sa imi spui ce ai incercat.
      Week-end placut!

      Reply
  14. dya says:
    1 February, 2012 at 9:45 pm

    Salut dodo. Am o mare rugaminte la tine. Sanbgata e ziua mea de nastere, am 13 ani si nu stiu ce sa le gatesc fetelor. Imi poti da niste idei? Contez pe tine stiu ca nu o sa ma dezamagesti.

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      2 February, 2012 at 5:54 pm

      In primul rand “La multi ani!” pentru ziua ta. As incepe cu 2 idei rapide de aperitive pe baza de aluat foietaj. Retetele le gasesti aici si aici, dar poti incerca si un alt aperitiv dragut cu ajutorul clatitelor. Reteta ti-o las aici.

      In cazul in care vrei si un fel principal iti sugerez un pui cu sos chinezesc pentru ca se face destul de repede si e gustos. Reteta aici.

      Reply
  15. dya says:
    3 February, 2012 at 10:25 pm

    ms mut:*

    Reply
  16. ela says:
    29 March, 2012 at 6:45 pm

    Buna Dodo.Am citit cu interes retetele tale . Sint super. Esti din Bucovina ?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      29 March, 2012 at 8:16 pm

      Buna seara. Ma bucur ca va plac retetele mele si sper sa reveniti pe blog.
      Da, cred ca se poate spune ca sunt din Bucovina, daca se accepta si limita avand in vedere ca sunt din Falticeni.

      Reply
  17. ela says:
    30 March, 2012 at 5:48 pm

    Nici nu stii cit de mult ma bucur sa aflu ca esti din Falticeni.Stiam eu!!!!!!!!!! Am regasit in retetele tale multe pe care le fac si eu.Sint,si ma mindresc cu asta, din Vicov.Felicitari pentru retete.Esti tare.Bravo!

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      30 March, 2012 at 6:22 pm

      Multumesc mult! Si eu ma bucur sa stiu ca printre cititorii blogului se numara si persoane din judetul Suceava 😀

      Reply
  18. dya says:
    1 April, 2012 at 9:27 pm

    :*

    Reply
  19. Livia says:
    26 July, 2012 at 2:57 pm

    Buna ziua,
    E adevarat ca nu am apucat decat sa trec in revista o parte din retete, insa suna foarte apetisant… Unele mi s-au parut chiar simplu de facut si cred ca sunt si demne de o masa gourmet si cu stil, fie si doar cu cativa prieteni alaturi si un pahar de vin bun si potrivit fiecarui fel de mancare. Ma gandesc ca poate la unele retete ar merita adaugata o sugestie in acest sens.
    Felicitari pentru site si mult succes in continuare din toata inima!
    P.S. Salutari si numai bine si familiei!

    Reply
  20. bucataria says:
    29 October, 2012 at 7:28 pm

    Salutare. Schimb de link cu http://www.bucatariaculinara.net/ ? Multumesc

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      30 October, 2012 at 1:52 pm

      Sigur! Te-am adăugat în Blogroll.

      Reply

Leave a Reply to Bucataria lui Dodo Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014