Ingrediente:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 1 praf de copt
- 300 g nucă măcinată
- făină
- gem
- 200 g zahăr (pentru albuşuri)
Preparare: Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până acesta se topeşte. Punem cele patru linguri de ulei puţin câte puţin ca la maioneză până încorporăm tot în gălbenuşuri. Adăugăm parful de copt şi făină cât cuprinde pentru a rezulta un aluat potrivit de vârtos pentru a putea întinde uşor foile. Împărţim coca în două. Se face prima foaie şi o punem în tavă. Ungem foaia cu un strat subţire de gem, apoi acoperim cu cea de-a doua foaie. Eu am folosit gem de prune, dar cred ca se potriveşte la fel de bine şi cel de caise. Albuşurile le batem spumă cu 200 g zahăr. Adăugăm nuca măcinată în albuşuri şi întindem toată compoziţia peste a doua foaie. Se dă la cuptor până se rumenşte albuşul, dar cel mai bine e să încercăm prăjitura cu o scobitoare. E foooooarte bună, deşi se sfărâmă puţin albuşul la tăiat şi nu mai arată ca atunci când e întreagă
Hmm…cred ca prajiturile astea merg bine cu un film recomandat de itirecomandam.wordpress.com
Aşa e! Ce film imi recomandaţi?
foarte buna prajitura
Mă bucur că ţi-a plăcut