Ingrediente:
- 3-4 fire de praz
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- măsline
- 1 lingură bulion
- sare
- ulei
Cu scuzele de rigoare şi cu părere de rău că nu am reuşit să fotografiez şi preparatul final m-am hotărât totuşi să public şi această reţetă în speranţa că va inspira pe cineva în acestă perioadă în care nu ştim ce să mai mâncăm. Sper că măcar puţinele poze să vă facă curioşi să încercaţi reţeta.
Preparare: Curăţăm şi spălăm prazul şi ceapa şi le tocăm (prazul – peştişori nu prea subţiri, iar ceapa mărunt). Curăţăm şi ciupercile, după care le tăiem în sferturi. Într-o craticioară punem puţin ulei la încins, adăugăm ceapa şi prazul şi după ce le unduim 2-3 minute adăugăm şi ciupercile. Aşteptăm să scadă sucul lăsat de ciuperci, adăugăm măslinele şi bulionul, potrivim de sare şi după încă 5 minute putem servi cu mare poftă.
Update: Am revenit cu poza preparatului final…
După cum știu eu prazul și ciupercile, întreb dacă sigur ultima poză e produsul final? Nu e cumva…produsul ne-copt?
Am precizat la inceputul retetei ca nu am reusit sa fac poza la produsul final. Data viitoare cand refac reteta voi fotografia si ultima etapa, urmand sa o adaug postului.
Oare pot sa folosesc si ciuperci shiitake la reteta de mai sus?