Ingrediente:
- 6 ouă
- 750 ml lapte
- 11 linguri zahăr
- coaja de la o jumătate de lămâie
Preparare: Într-o crăticioară în care vom pune crema la cuptor, cam de 1,5-2 litri capacitate, punem 5 linguri de zahăr la caramelizat. După ce se caramelizează uniform oprim focul şi rotim vasul astfel încât caramelul format să îmbrace pereţii săi. Dăm vasul deoparte şi lăsăm caramelul la răcit.
Separat, spargem ouăle într-un vas încăpător, le batem spumă cu telul, adăugăm restul de zahăr (6 linguri), laptele şi coaja de lămâie rasă fin. Dacă nu vă împăcaţi cu aroma coajei de lămâie, o puteţi înlocui cu esenţă de vanilie sau chiar de rom. Turnăm amestecul în vasul pregătit anterior şi îl introducem în cuptorul preîncălzit la 190 de grade. 40-45 de minute sunt suficiente pentru a se coace crema de zahăr ars, dar dacă doriţi totuşi să o încercaţi, înţepaţi cu un cuţit mijlocul cremei. Dacă observaţi că este încă uşor lichidă, o mai lăsaţi 10-15 minute.
Se pot pregăti şi forme individuale. Pentru aceasta, caramelizăm zahărul într-o crăticioară după care îl repartizăm în formele respective în mod egal, după care procedăm la fel ca până acum.
După ce scoatem formele din cuptor, putem observa crusta frumos aurie.
Lăsăm să se răcească bine în forme, după care putem să răsturnăm crema de zahăr ars pe farfuriile pe care le vom servi.
Iar atunci când le servim “cu dragoste”, parcă totul devine mai bun.
Şi o secţiune apetisantă..