Ingrediente (30-32 buc):
- 2 căni de făină
- 1/2 cană pesmet
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/4 linguriţă sare
- 1 banană
- 100 g ciocolată
- 140 g unt
- 1 cană zahăr
- 1 ou
- 2 linguri esenţă de vanilie
Preparare: Într-un vas amestecăm făină, pesmetul, praful de copt şi praful de sare. Separat, într-un vas pentru mixer punem untul şi zahărul, după care le mixăm până obţinem un amestec spumos. Adăugăm oul, esenţa de vanilie şi banana zdrobită. După ce omogenizăm bine punem amestecul de ingrediente uscate şi ciocolata tăiată mărunt. Din compoziţia obţinută, vom pune grămăjoare de aluat cu ajutorul unei linguri la o distanţă de câţiva centimetri între ele, pentru că la copt fursecurile se lăţesc.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru 10-12 minute. Lăsăm fursecurile să se răcească puţin în tavă, după care le despridem uşor cu o paletă.
Bune şi aromate! Singurul lor defect e că se termină foarte repede :))