Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Supă de pui

Posted on 17 October, 2010 by Dodo

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roşu
  • paste scurte/tăiţei
  • sare
  • delikat/secretul gustului

Preparare: Spălăm şi curăţăm bine pulpele după care le punem la fiert. Curăţăm ceapa şi morcovul şi le punem întregi alături de pulpe. Avem grijă să luăm spuma ce se ridică deasupra apei. Adăugăm sare şi delikat după gust. După ce pulpele au fiert scoatem legumele, adăugăm paste scurte sau tăiţei de casă şi mai lăsăm supa pe foc timp de 3-4 minute, cât să fiarbă pastele. Când punem pastele în supă adăugăm şi ardeiul tocat cubuleţe. La final tăiem morcovul rondele şi îl adăugăm în supă, iar carnea o porţionăm după gust.

01

O supă delicioasă, mai ales dacă putem folosi un pui organic, crescut la ţară.

02

Posted in Supe şi ciorbe | Tags: morcov, pui, pulpe, supa | 8 Comments
« Pulpe de pui cu ciuperci
Tartă cu pere şi ciocolată »

8 thoughts on “Supă de pui”

  1. Scorţişoară says:
    26 October, 2010 at 9:49 pm

    Să înţeleg că morcovul şi ardeii nu îi mai fierbem?

    Reply
  2. Bucataria lui Dodo says:
    27 October, 2010 at 12:17 am

    Ba da, se fierb.. Am precizat la inceputul retetei :)

    Reply
  3. Indianul says:
    27 October, 2010 at 5:31 pm

    Indianul: Ba nu-i bună!
    Șeriful: Ba-i bună!

    Dodo..care-i treaba până la urmă?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      27 October, 2010 at 6:31 pm

      E cea mai buna, mai ales pentru ca e facuta cu dragoste :)

      Reply
  4. seriful says:
    29 October, 2010 at 8:11 pm

    Am citit ingredintele si am vazut “1 ceapa”… dar in preparare, nu ai pomenit nimic de ea :).
    Daca pun dragoste o sa iasa cam acrut supica de pui… ce ar trebui sa spun mai pun ca sa nu fie asa de acra !?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      29 October, 2010 at 11:11 pm

      Ceapa, morcovul si ardeiul intra la categoria legume. Am spus la inceputul retetei ca se pun la fiert alaturi de carne :)

      Reply
  5. sabina says:
    7 November, 2011 at 2:11 pm

    eu sunt de parere ca la 6 pulpe de pui e prea putin 1 morcov si un ardei rosu. as mai pune si macar un cartod, as pune inca 2 morcovi si inca 2 ardei rosii si as scoate pastele. si neaparat niste marar si patrunjel la sfarsit.

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      7 November, 2011 at 9:08 pm

      Intr-adevar sunt binevenite cat mai multe legume, insa la reteta de fata doar atat am folosit. Am sa postez si astfel de retete. :)

      Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ▼Supe şi ciorbe (12)
    • Borş de ciolan afumat
    • Borş de peşte
    • Ciorbă de pui
    • Ciorbă rădăuţeană
    • Supă asiatică de pui
    • Supă cremă de cartofi
    • Supă cremă de linte (de post)
    • Supă cremă de mazăre (de post)
    • Supă de mazăre
    • Supă de pui
    • Supă de pui cu găluşte
    • Supă de roşii
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014