Ingrediente:
- 600 g făină
- 200 ml lapte
- 1 plic drojdie uscată
- 150 g zahăr
- 30 g unt
- coajă de portocală
- 2 ouă
- miere
- nucă măcinată
Preparare: Se face un aluat din făină, drojdie, lapte, unt, zahăr, coaja de portocală, 1 ou şi 1 albuş (gălbenuşul îl lăsăm deoparte pentru a unge sfinţişorii). Lăsăm aluatul la crescut pentru minim jumătate de oră, după care îl împărţim în 16 bucăţi. Din fiecare bucăţică se formează o baghetă. Unim capetele pentru a forma un “0” care apoi se răsuceşte pentru a aduce sfinţişorul la forma de “8”.
Pentru un aspect mai plăcut bagheta se împleteşte în două şi apoi se continuă procedeul descris anterior. Punem sfinţişorii în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungem cu gălbenuşul de ou şi îi punem la cuptor pentru 20-30 de minute la foc mediu spre mic.
Când sunt gata se lasă la răcit 10-15 minute, după care se acoperă cu miere şi se tăvălesc în voia cea bună prin multă nucă măcinată.
Sa-mi aduci si mie maine:P
:)) Nu mai am..
Sunt la serviciu si mi-e foame de mor…..poti trimite cativa( vreo 10) prin posta?!!!!!!