Ingrediente:
- 600 g roşii
- 200 g roşii cherry
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1,5 litri apă
- 30 g orez
- 5 linguri ulei
- delikat
- verdeaţă
Preparare:
Spălăm şi curăţăm bine legumele.
Ceapa o tocăm mărunt, morcovul şi ţelina le tăiem cuburi, iar roşiile le dăm prin blender.
Punem uleiul la încins într-o oală, adăugăm ceapa şi o lăsăm la călit 1 minut. Adăugăm morcovul şi ţelina, sucul de roşii obţinut la blender, apa fierbinte şi un praf de sare. Acoperim cu un capac şi lăsăm să fiarbă. Între timp spălăm orezul şi îl adăugăm în supă când începe să clocotească. Adăugăm roşiile cherry în ultimele 5 minute, gustăm supa şi adăugăm delikat dacă mai considerăm necesar. La sfârşit presărăm verdeaţă tocată.
Deşi roşii găsim tot timpul anului, cel mai bine e să preparăm supa în această perioadă, când încă mai găsim pe piaţă roşii româneşti.