Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 păstârnac
- tăiţei
- 4 ouă
- 400 ml smântână
- 4-5 căţei usturoi
- oţet (opţional)
Preparare: Spălăm pieptul de pui şi îl punem la fiert. Curăţăm legumele şi le punem întregi lângă piept. După ce începe să fiarbă luăm cu o lingură spuma ce se ridică deasupra supei, iar când pieptul este fiert îl scoatem de o farfurie, alături de legume. Potrivim supa de sare, după gust, apoi punem tăiţeii.
Lăsăm 3-4 minute pe foc. Pieptul de pui îl rupem fâşii, morcovul şi păstârnacul îl tăiem rondele şi adăugăm toate acestea în supă. Între timp batem gălbenuşurile bine, adăugăm smântâna şi un polonic – două de supă. Oprim focul şi răsturnăm smântâna în supă. Amestecăm încet, adăugăm şi usturoiul tocat mărunt. Se poate acri ciorba cu oţet, însă eu am lăsat pe fiecare să îşi pună oţet în farfurie, după gust.
Ciorba radauteana este fara taitei. Te astept in Radauti sa, savurezi o ciorba radauteana adevarata.
Merci de invitatie, Liviu… Mi-ar placea sa ajung la Radauti sa savurez o ciorba autentica, sigur e delicioasa. Oricum, fiecare reteta trece prin filtrul personal, iar mie imi place sa mananc ciorba cu taitei 😛
ceva nou , nu am mancat ciorba radauteana see you taitei?
dar am cred ca e foarte gustoasa ca stiu de cine e facuta!