Mai ţineţi minte Tortul cu marţipan pregătit cu ajutorul celor de la Dr. Oetker? Pe scurt, eu am ales o reţeta din cele propuse de ei, am primit ingredientele din partea echipei Dr. Oetker, m-am apucat de treabă şi am savurat un nou tort, gustos şi aromat. Iată că şi acum am avut plăcerea de a primi invitaţia lor pentru a participa la Campania naţională “Îmbogăţeşte aromele toamei!”, deschizându-se astfel un nou sezon de prăjiturit, începând cu 20 august şi până la 31 octombrie.
Şi de această dată am ales tot o reţetă de tort, pentru că mi s-a părut ceva inedit. Tortul cu cereale – musli este un desert foarte rapid de preparat, de care ne putem bucura cu toţii în special în această perioadă aglomerată a anului în care toate gospodinele îşi pregătesc proviziile pentru iarnă.
Toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esențe Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie și Mentă. Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluţe mai mari şi au o aromă intensă care se menţine şi după coacere. Pe lângă deja clasicele esenţe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker îţi oferă şi 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie şi Mentă. Cu oricare dintre aceste esenţe poţi să îmbogăţeşti după gustul tău şi al celor dragi orice îţi propui să prăjitureşti.
Pentru a afla cât mai multe detalii despre această campanie organizată de Dr. Oetker, cât şi despre noile esenţe vă invit să intraţi pe site-ul lor sau accesând direct link-ul de aici. Astfel, puteţi vedea ce surprize minunate ne-au fost pregătite (premii, reţete, tips & tricks, jocuri) pentru a avea spor la prăjiturit!
Dr. Oetker anunţă cod ciocolatiu pentru prăjiturit!
Ingrediente pentru blat:
- 80 g unt moale
- 50 g zahăr pudră
- 1 plic Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
- 1 vârf de cuţit cu scorţişoară
- 3 gălbenuşuri
- 3 albuşuri
- 50 g zahăr
- 100 g nuci rase
- 60 g pesmet
- 1 linguriță Esență de portocale Dr. Oetker
Ingredente cremă:
- 500 ml iaurt
- 4 linguri zahăr pudră
- 180 g Vitalis Musli cu ciocolată
- 1 măr decojit, ras
- sucul de la o portocală
- 2 plicuri Gelatină Dr. Oetker
- 250 g smântână dulce
Ingrediente decor:
- 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frișcă Dr. Oetker
- 3-4 linguri Vitalis Musli cu ciocolată Dr. Oetker
- câteva felii măr (eu am folosit nectarine)
- suc de lămâie
Preparare: Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat, scorţişoara şi gălbenuşurile până se obţine o spumă. Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se amestecă în compoziția de mai sus. Se adaugă nucile, pesmetul și esența de portocale și se amestecă ușor de sus în jos. Se toarnă aluatul într-o formă de tort cu inel detașabil, unsă și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt şi se întinde uniform.
Forma se introduce în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute.
Cuptor electric: 160 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu aer fierbinte: 170 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 2 (preîncălzit)
Pentru cremă se amestecă bine iaurtul cu zahărul pudră, musli, merele şi sucul de portocale. Eu am adăugat cerealele exact înainte de a adăuga gelatina, pentru că am vrut să rămână uşor crocante.
Gelatina se pregăteşte conform instrucţiunilor de pe pachet şi se adaugă în compoziție amestecând bine. Se adaugă smântâna bătută spumă şi se amestecă uşor. Aşezăm blatul pe un platou, punem inelul de tort în jurul său şi apoi aşezăm crema, ce se întinde uniform.
Se dă la rece timp de 2 ore.
Se desprinde uşor inelul detaşabil.
Se prepară frișca confrom instrucțiunilor de pe plic şi se întinde pe suprafaţa şi pe marginea tortului. Se mărunţeşte musli cu un făcăleţ şi se presară pe suprafaţa şi pe marginea tortului. Feliile de măr (în cazul meu feliile de nectarină) se stropesc cu suc de lămâie, se ornează tortul cu acestea şi se dă la rece până la servire.
Noi am servit tortul cu ocazia aniversării fratelui meu, deşi am pregătit tortul cu câteva zile în avans şi ne-am grăbit un pic să sărbătorim, dar nu avem nevoie de scuze pentru a savura ceva bun, nu?
Am obţinut un tort foarte bun, uşor şi răcoritor! Merită încercat cu toată încrederea, mai ales că timpul de preparare este foarte scurt.
Mulţumesc, Dr. Oetker! Şi nu în ultimul rând.. La mulţi ani, Con!