Ingrediente aluat:
- 100 ml apă caldă
- drojdie cât o nucă
- 1 linguriţă zahăr
- 3 ouă
- făină cât cuprinde
- 200 g untură (eu am folosit unt)
- 1 cană de făină
Ingrediente cremă:
- 3 albuşuri
- 250 g zahăr
- 250 g nucă măcinată
Preparare: Dizolvăm drojdia în apa călduţă în care adăugăm şi zahărul. Se bat ouăle întregi peste care se toarnă drojdia dizolvată, apoi completăm cu făină şi frământăm până obţinem un aluat bun de întins. Se lasă la crescut 30 de minute. Separat amestecăm untul moale cu o cană de făină. Din primul auat se întind 3 foi şi se ung cu al doilea aluat cu unt. Se fac rulouri şi se lasă la rece jumătate de oră.
Pentru cremă, batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul şi batem din nou până când acesta s-a topit, iar apoi încorporăm nuca măcinată.
Fiecare rulou se întinde într-o foaie dreptunghiulară peste care punem un strat de cremă şi rulăm.
Tăiem fiecare rulou în bucăţi groase de un deget şi îi aşezăm în tavă cu burta în sus (puteam spune mai frumos, dar nu am vrut să evit formularea din carneţelul mamei cu reţete :D).
Coacem trandafirii până se rumenesc frumos şi îi pudrăm cât sunt fierbinţi.
S-au terminat prea repede. Ori au fost puţini pentru noi, ori au fost prea buni…
Să vă fie de bine!
Interesant! am o reteta cumva similara ca rezultat insa e cu blat in 2 culori si insiropat cu nuca de cocos.
Pare foarte interesanta si reteta dvs. Sigur e foarte buna 😀