După cum bine ştiţi, în perioada 30-31 martie are loc la Iaşi Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber! Un eveniment de o mare anvergură de care sunt sigură că au auzit toţi cei pasionaţi de tainele gastronomiei, dar nu numai. În cadrul Campionatului a avut loc cea de-a doua ediţie a concursului “Gospodina de Aur”, eveniment ce a fost organizat anul acesta de Cuptorul Moldovencei.
Nu-i aşa că sună bine titlul de “Gospodina de Aur”? Ştiţi şi voi că pentru a câştiga, primul pas e să participi. Zis şi făcut! Am ales să particip la categoria „Desertul gospodinei” aşa că am ales repejor o reţetă dragă mie pe care am făcut-o de mai multe ori, obţinând rezultate foarte bune! Rețeta o puteți găsi aici.
Budinca regală de orez cu sos de fructe este un desert uşor şi răcoritor ce se completează perfect cu sosul de mure şi cel de piersici. Bineînţeles, combinaţia de sosuri are un rol important în acest desert, iar fără ele budinca noastră nu ar fi la fel.
Masa gospodinelor a devenit repede neîncăpătoare pentru toate deserturile gustoase și care mai de care mai arătoase. Bineînțeles că prezentarea contează foarte mult la o rețetă iar în cadrul acestui concurs nu se putea trece peste acest aspect. De aceea toate gospodinele s-au întrecut în a face farfurii frumoase, mai mai să le mănânci din priviri.
Cum această competiția a fost cât se poate de serioasă și juriul ales a fost pe măsură: Beatrice Rancea– Manager Opera Română Iași, regizorul și scriitorul de cărți culinare, Bogdan Ulmu și Adi Afteni – Director Festival EuroArt și Director al Fundației Culturale Timpul.
După îndelungi emoții pentru participanți și savuroase degustări pentru membrii juriului, aceștia au deliberat. Prin urmare pot să împărteșesc cu voi bucuria de a fi în topul preferințelor juriului, câștigând locul II. 😀
Emoțiile de pe parcursul jurizării s-au mărit în momentul în care mi-am auzit numele strigat și am primit felicitările juriului.
Fiind primul concurs de acest gen la care particip, bucuria câștigării unui frumos premiu a fost cu atât mai mare. Premiu pentru care mulțumesc și eu sponsorilor dar și organizatorilor.
Și o ultimă imagine în detaliu a desertului de argint cum îmi place mie să îi spun:
Pingback: Un weekend de Campionat – by ACEEA 30-31martie2013 | Tara bucatelor