Ingrediente:
- 15 clătite
- 500 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 300 g zahăr
- stafide
- 700 ml smântână
- zahăr vanilinat/esenţă vanilie
Preparare: Amestecaţi brânza cu 150 g zahăr, ouăle, zahărul vanilinat sau esenţa de vanilie şi stafidele. Umpleţi clătitele cu crema de brânză, cam 1-2 linguri pentru fiecare.
Rulaţi clătitele şi le aşezaţi una lângă alta, să socializeze puţin, într-un vas termorezistent uns cu puţin unt în prealabil. După ce am terminat această etapă introducem vasul cu clătite în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute, cât să se obişnuiască clătitele noastre cu temperatura ridicată. Între timp amestecaţi smântâna cu restul de zahăr, mai exact 150 g. Scoateţi tava din cuptor şi răsturnaţi smântâna îndulcită peste clătite să le cuprindă bine pe toate părţile.
Acum introduceţi din nou vasul în cuptor şi aşteptaţi încă 15 minute, poate chiar 20, ca dragele noastre clătite să se umfle frumos în pene, mai exact să tragă smântâna în interior şi să devine mai rumene şi mai grăsuţe
Cam atat de grasuţe, nu mai mult pentru că tot noi luăm şi greutatea lor :)) Încă o poză să vă conving cât de frumoase sunt.
Dacă nu mai aveţi răbdare să se răcească câtuşi de puţin vă puteţi înfinge în ele cu furculiţe şi cuţite şi neapărat o lingură pentru smântânica ce se vrea savurată alături de minunatele clătite. Cu toată modestia, sunt PREA BUNE!!!
În cazul în care doriţi o variantă mai light, puteţi folosi mai puţină smântână însă sunt de părere că proporţiile propuse de mine sunt numai bune pentru o porţie zdravănă de clătite cu brânză ca la mama acasă 😀
ce frumos stau aliniate 😉 … ador orice fel de clatita !!!!
Si mie imi plac clatitele, dar cele cu branza sunt absolut minunate. Cred ca as manca in continuu :))
Vreau si eu o gurita
O portie intreaga pentru tine cand vin acasa si le pregatesc, nu doar o gurita 😛
mnia- mnia, ce bunatate.
Pingback: Macaroane cu brânză dulce | Bucataria lui Dodo