Ingrediente
Pentru compozitia de clatite:
2 ouă
6 linguri zahăr
2 linguri cacao
200 ml lapte
faină cât pentru a obţine aluatul de consistenţa dorită
Pentru umplutură:
4 banane
1 portocală
1 lingură zahăr
esenţă de rom
Pentru sos:
2 linguri unt
2 linguri făina
300 ml lapte
2 linguri miere
Preparare: Se bat ouale cu zahărul până devine spumă, apoi se adaugă cacao şi se amestecă bine pentru a se omogeniza.
Adaugăm lapte şi faină treptat, până obţinem aluatul de consistenţa dorită. Eu l-am facut putin mai subţire pentru a se putea întinde uşor în tigaie. Coacem clătitele, mai exact 8 bucaţi.
Pentru umplutură, tăiem bananele cubuleţe, cât de mari dorim, le amestecăm cu o lingură de zahăr, sucul de la jumătate de portocală şi puţină esenţă de rom.
Pentru sos, punem untul la topit, îl amestecăm apoi cu faina, şi turnăm laptele puţin câte puţin, amestecând continuu. Lăsăm pe foc până se îngroaşă, apoi îl lăsăm la răcit. Amestecăm şi cele 2 linguri de miere când încă e călduţ şi îl dăm deoparte până umplem clătitele. Pe fiecare clatită punem o cantitate egală de banane, le rulăm şi le tăiem în patru. Într-un vas yena uns cu puţin unt punem rulourile de clătite în picioare, turnăm sosul de lapte peste ele, presărăm câteva migdale tocate şi le dăm la cuptor pentru 20 de minute.
Se servesc atât calde cât şi reci.
Wow… Superba combinatie. Nu am mancat niciodata clatite cu cacao
Bravo Dodo!!!
Multumesc, chiar e ceva interesant. Si partea buna e ca nu au avut tentative de rupere cand le intorceam, asa cum pateam uneori cu cele normale.
Super Reteta!!! sunt delicios de bune!:*Bv Dodo
Ce bine arata!!!!!!
Multumesc. Combinatia de clatite cu banane e foooooarte buna 😀
Arata yummy tare….o sa o incerc si eu neaparat
E delicioasa, nici nu stii cand se termina 😀