Ingrediente blat:
- 400 g făină
- 10 g sare
- 15 g drojdie
- 220 ml apă călduţă
Ingrediente topping:
- 250 g smântână
- 100 g emmentaler
- 18 felii subţiri de salam
- câteva frunze de spanac
Preparare: Cernem făina într-un vas încăpător, în mijloc facem o gropiţă unde adăugăm drojdia, sarea şi apa călduţă. Frământăm rapid până omogenizăm ingredientele şi deşi vom obţine un aluat destul de moale, îl lăsăm să crească pentru jumătate de oră. Înfăinăm bine suprafaţa de lucru şi răsturnăm aluatul dospit. Îl împărţim în două, îl frământăm cu încă puţină făină până obţinem nişte biluţe omogene şi le lăsăm din nou la crescut pentru o oră.
Pentru topping, radem brânza emmentaler pe răzătoarea mare şi o amestecăm în smântână alături cu un praf de sare.
După ce biluţele de aluat au crescut, întindem 2 foi subţiri pe care le aşezăm în tavă. Repartizăm uniform amestecul de smântână peste aluat, aşezăm feliile de salam, din loc în loc punem câteva frunze de spanac, dar daca aveţi busuioc proaspăt, îl puteţi folosi cu încredere. Este chiar mult mai bun.
Coacem pizza pentru 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.
Absolut savuroasă! Cine mai are nevoie de sos de roşii la pizza?
Categoric, cu cât e mai simplu toppingul cu atât mai bună va fi şi pizza.
Vă sfătuiesc să o încercaţi, merită!
Pozele tale m-au convins… Trebuie sa o fac si eu.
Pingback: Paste cu brânză Camembert coaptă | Bucataria lui Dodo