Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Corioci

Posted on 22 December, 2010 by Dodo

Ingrediente aluat:

  • 250 g făină
  • 200 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri apă

Ingrediente bezea:

  • 3 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră

Ingrediente cremă:

  • 25 g cacao
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri zahăr
  • 100 g unt

SDC13998

Preparare: Se face un aluat din ingredientele de mai sus, se împarte în patru. Se întinde fiecare bucăţică în foaie subţire, apoi se taie cu un pahar mic. Se pun rondelele de aluat într-o tavă cu hârtie de copt. Se bat albuşurile cu zahărul pudră până se obţine o bezea, apoi cu o linguriţă punem puţină bezea pe fiecare cerc de aluat.

SDC13975

Punem tava la cuptor până se rumeneşte puţin albuşul.

SDC13984

Pentru cremă, se fierbe apa cu zahărul şi cacao,  se adaugă untul şi se amestecă până devine o cremă.

SDC13987

 

Se ung rondelele cu cremă şi se lipesc câte două, apoi se dau pe margine prin nucă măcinată. După preferinţă, se pot uni cu bezeaua în interior sau în exterior.

SDC13994


Posted in Fursecuri | Tags: bezea, ciocolata, corioci, craciun, fursecuri, nucă, oua, unt | 7 Comments
« Tortellini cu smântână
Fursecuri »

7 thoughts on “Corioci”

  1. Bogdan says:
    22 December, 2010 at 2:36 pm

    Am o singura intrebare… Ti-au mai ramas? Ca la cat de bine arata nu cred sa fi rezistat prea mult!

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      22 December, 2010 at 8:05 pm

      Normal ca au ramas. Le-am pregatit pentru Craciun si toti am rezistat tentatiei 😀

      Reply
  2. geta says:
    22 December, 2010 at 7:54 pm

    vad numai comentarii de la baeti oare in ziua de azi gatesc mai mult ei?

    Reply
  3. geta says:
    22 December, 2010 at 7:55 pm

    oare fetele numai se gatesc?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      22 December, 2010 at 8:06 pm

      Gatesc si fetele, doar ca ele nu au nimic de comentat :)

      Reply
    • Bogdan says:
      22 December, 2010 at 9:17 pm

      Eh, baietii sunt mai perfectionisti… Incercam sa facem in asa fel incat sa iasa totul bine din prima… Iar ajutor principal in acest caz: DODO :)

      Reply
  4. geta says:
    22 December, 2010 at 9:51 pm

    asa da baiti daca stiam de timpurile asta ma casatorem mai tarziu

    Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ▼Fursecuri (16)
    • American cookies
    • Broscuţe
    • Capriciul femeii
    • Chocolate crinkles
    • Corioci
    • Cornuleţe cu nucă (de post)
    • Fursecuri
    • Fursecuri cu banane şi ciocolată
    • Fursecuri cu fructe de pădure
    • Fursecuri cu mac
    • Fursecuri cu nucă de cocos
    • Fursecuri de post
    • Fursecuri Oaca-Oaca
    • Fursecuri Ovis Molis
    • Prăjiturele cu gem
    • Trandafiri
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014