Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Ştrudel cu vişine

Posted on 11 July, 2011 by Dodo

Ingrediente aluat (pentru 2 tăvi):

  • 750 g făină
  • un cub de drojdie (25 g)
  • 375 ml lapte călduţ
  • 30 g zahăr
  • un praf de sare
  • 3 ouă
  • 200 g unt
Ingrediente cremă:
  • 2 albuşuri
  • 2 linguri zahăr
  • 3 linguri miere
  • 200 g nucă măcinată
  • 700 g vişine fără sâmburi
Pentru decor: 
  • fulgi de migdale
  • un gălbenuş de ou
  • zahăr pudră

SDC15244

Preparare: Pentru aluat, cerneţi făina într-un castron mare. Tapetaţi cu făină un alt vas, în care faceţi aluatul. Adăugaţi drojdia de bere sfărâmată, laptele, puţin zahăr şi puţină făină. Acoperiţi cu un şervet şi lăsaţi la cald, să crească, aproximativ 30 de minute. Adăugaţi restul de zahăr, făina, sarea, ouăle şi 50 de grame de unt, apoi frământaţi până obţineţi o cocă omogenă şi lăsaţi acoperit, la crescut, 1-2 ore.
SDC15206
După ce a crescut, răsturnaţi coca pe masa de lucru şi întindeţi-o dându-i o formă pătrată.
SDC15216
Formaţi din restul untului un cub pe care îl aşezaţi în centrul foii întinse. Pliaţi colţurile ca un plic, apoi întindeţi coca sub formă de pătrat.
SDC15219
Împăturiţi coca pe jumătate, apoi încă o dată pe jumătate şi întindeţi din nou. Repetaţi operaţiunea, apoi lăsaţi să se odihnească 15 minute, acoperită. Eu am pus untul moale pe foaia de aluat, iar atunci când întindeam mai ieşea un pic de unt prin crăpăturile aluatului, lipindu-se de sucitor, de aceea vă sfătuiesc să amestecaţi untul cu 3-4 linguri de făină, ca abia după aceea să îl puneţi sub formă de cub pe foaie. Astfel, nu veţi avea probleme când împăturiţi şi întindeţi aluatul.
Pentru umplutură, bateţi spumă albuşurile cu zahărul, adăugaţi nuca măcinată şi mierea, omogenizând bine. Împărţiţi aluatul în două şi întindeţi din fiecare o foaie pătrată. Repartizaţi compoziţia de albuş cu nucă pe fiecare foaie în mod egal, lăsând marginile de 2 cm libere. Împărţiţi vişinele uniform pe această cremă. Rulaţi uşor ştrudelul în lungime, apoi aşezaţi-l cu îmbinarea în jos, într-o tavă de chec tapetată cu hârtie.
SDC15221
Se coace ştrudelul în cuptorul preîncălzit, primele 10 minute la 190 grade, apoi la 170 de grade, în total cam 40 de minute. În ultimele 5 minute, se unge ştrudelul cu gălbenuş de ou şi se presară cu fulgi de migdale. După ce se răceşte puţin se pudrează cu zahăr şi se serveşte fie cald, fie rece.
SDC15233
Posted in Aluaturi dulci | Tags: migdale, nuca macinata, strudel, visine | 6 Comments
« Tort de şampanie cu zmeură
Sărăţele »

6 thoughts on “Ştrudel cu vişine”

  1. cat's kitchen says:
    11 July, 2011 at 11:58 am

    imi place mullt combinatia de dulce cu acrisor , ador visinele !!!

    Reply
  2. Scorţişoară says:
    11 July, 2011 at 12:16 pm

    E făcut recent? Că vin să te ajut cu ţupulaşii 😀

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      11 July, 2011 at 12:37 pm

      :)) Da, e facut recent… Iepurasii mei dorm cam mult, trebuie sa ii trezesc ca sa ii hranesc. Sper doar sa creasca marisori ca sa pape singuri 😀

      Reply
      • Scorţişoară says:
        11 July, 2011 at 1:50 pm

        În cazul ăsta vin să te ajut să-i trezeşti :))

        Reply
  3. Andrei says:
    17 June, 2012 at 7:25 pm

    arata super!!!!!!!!!!!!

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      17 June, 2012 at 7:28 pm

      Multumeeeesc! E si super bun..

      Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ▼Aluaturi dulci (28)
    • Biscuiţi cu afine
    • Bombiţe umplute cu gem dulce-acrişor
    • Cornuleţe de post
    • Cornuri cu gem
    • Cornuri cu mac
    • Cozonac cu cireşe
    • Cozonac cu nucă
    • Cozonac de post
    • Estonian kringle - cozonac cu scorţişoară
    • Gogoşi de post
    • Melci cu cacao
    • Melci din aluat în stil spaniol
    • Melcişori cu scorţişoară
    • Minciunele/Gogoşi
    • Mini ştrudele cu mere (de post)
    • Pască cu brânză
    • Pască cu ciocolată
    • Pască cu fructe confiate
    • Pască cu smântână
    • Pască cu smântână şi pandişpan
    • Plăcintă cu brânză şi stafide
    • Plăcintă cu mere (de post)
    • Plăcintă cu mere şi scorţişoară
    • Prăjiturele cu fructe
    • Sfinţişori (Mucenici)
    • Spirale cu gem şi nucă
    • Ştrudel cu mere
    • Ştrudel cu vişine
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014