Ingrediente aluat:
- 500 g făină
- 1/2 cană zahăr
- 50 g unt
- 200 ml lapte
- esenţă de vanilie
- un praf de sare
- 25 g drojdie
Ingrediente cremă:
- 3 linguri cacao
- 3 linguri zahăr
- 1-2 linguri lapte
Preparare: Într-un vas încăpător cerneţi făina, iar în mijlocul ei faceţi o gaură. Pe margine puneţi zahărul şi praful de sare, iar în mijloc adăugaţi drojdia peste care puneţi laptele cald, untul şi esenţa de vanilie. Începeţi să frământaţi încorporând treptat zahărul şi întreaga cantitate de făină. Trebuie să obţineţi un aluat elastic, uşor de modelat. Acoperiţi vasul cu un prosop curat şi lăsaţi aluatul să se odihnească 30 de minute, timp în care va începe să crească.
Pentru cremă, amestecaţi zahărul şi cacao după care adăugaţi treptat laptele până obţineţi o compoziţie cremoasă.
După ce au trecut cele 30 de minute, răsturnaţi aluatul pe masa de lucru şi tăiaţi-l în două. Din fiecare parte veţi întinde o foaie potrivit de groasă pe care veţi întinde jumătate din compoziţia de cacao preparată anterior. Rulaţi aluatul pe lungime şi tăiaţi melcişorii.
Într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făina, aşezaţi melcişorii în picioare şi mai lăsaţi să crească încă 30 de minute.
Din lipsă de timp eu am sărit peste etapa asta şi i-am pus direct în cuptorul preîncălzit. 20 de minute ar fi suficiente pentru a se coace.
Foarte bun şi aromat aluatul. Atât de bun încât a doua zi am mai făcut o porţie, de data asta cu umplutura de mac.
super buni…daa….mor dupa melcii astia!
Eu i-am facut acum pentru prima data! Sigur am sa-i fac de muuulte ori pentru ca se potrivesc foarte bine langa un pahar de lapte.