Ingrediente aluat:
- 200 g făină
- 50 g unt
- 1 gălbenuş
- 1 lingură smântână
- 2 linguri apă rece
- 1 linguriţă sare
Ingrediente umplutură:
- 200 g amestec legume (morcovi, păstăi, mazăre, gulie)
- 1 ardei roşu
- 3 linguri ulei
- 1 ou + 1 albuş
- 2 linguri smântână
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Preparare: Începem cu pregătirea aluatului pentru că trebuie să stea 30 de minute la rece. Într-un bol punem făina, untul rece, gălbenuşul şi smânâna, presărăm sarea şi începem să frământăm rapid, până obţinem un aluat sfărmicios. Adăugăm apa rece şi omogenizăm rapid, rezultând în final un aluat compact şi elastic. Îl învelim într-o folie şi îl punem în frigider jumătate de oră.
Între timp pregătim compoziţia cu care vom umple tartele. Punem la călit amestecul de legume şi ardeiul roşu, pe care îl tăiem cuburi mărişoare. Lăsăm 2-3 minute să se pătrundă, după care oprim focul. Într-un bol punem oul, albuşul, sare şi piper după gust şi le batem bine ca pentru omletă. Adăugăm smântâna, caşcavalul ras şi legumele puţin răcite. Omogenizăm bine şi dăm deoparte.
Formele de tarte le ungem bine cu margarină şi le tapetăm cu făină.
Întindem aluatul în foaie subţire şi îmbrăcăm formele cu acesta, după care înţepăm aluatul din loc în loc cu o furculiţă pentru a nu se umfla la copt.
Repartizăm umplutura în mod egal în fiecare tartă, aşezăm formele într-o tavă.
Introducem mini-tartele noastre în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 30 de minute.
Bune foc! Iar aluatul e gustos, foarte fraged şi în plus mi-a mai plăcut la el că nu are acel aspect de aluat necopt, cum se întâmplă uneori la aluatul fraged. Pe scurt, se topeşte în gură!