Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Paste cu roşii cherry

Posted on 25 January, 2014 by Dodo

Ingrediente:

  • 200 g paste
  • 250 g roşii cherry
  • 3 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

După cum ştiţi deja, cele mai simple reţete sunt de cele mai multe ori şi cele mai bune. Tot ce contează e să folosim nişte ingrediente de calitate şi sa avem moderaţie în toate. În aceeaşi categorie se încadrează şi această reţetă rapidă şi despre care mulţi ar spune că e banală. Ei bine, cum totul are un rost în viaţă, aşa-i şi cu pastele astea – te scot din încurcătură la nevoie.

paste 2

Preparare: Când e vorba de paste, cam de fiecare dată (în funcţie de complexitatea sosului) începem prin a pune apa la fiert într-o oală încăpătoare. Neapărat apă cu sare! La fel facem şi de această dată. Când apa începe să clocotească, nici vorbă să facem asta mai devreme, adăugăm şi pastele şi amestecăm uşor pentru a nu se lipi de fundul vasului. Alegeţi nişte paste cu ou, de bună calitate. Fierbem pastele cam 7-8 minute, în funcţie de timpul indicat pe pachet şi de cum le preferăm noi – al dente sau nu prea.

Cât timp pastele noastre fierb ne ocupăm de sos, poate chiar cel mai simplu sos. Tocăm mărunt ceapa şi căţeii de usturoi, încingem 3-4 linguri de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare în călim un pic ceapa. Adăugăm apoi roşiile cherry, tăiate în jumătate sau în sferturi, moment în care adăugăm şi usturoiul pentru a-i simţi mai bine aroma. În plus, dacă adăugam usturoiul o dată cu ceapa, riscam să îl ardem şi obţineam un gust amar. Lăsăm totul la foc mic pentru 2-3 minute până roşiile se înmoaie şi obţinem un sos. Dacă consideraţi necesar, puteţi adăuga şi 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele, pentru a obţine un sos mai legat. Condimentăm cu sare şi piper după gust.

paste 1

Când pastele sunt fierte le scurgem şi le adăugăm în tigaie peste sos. Amestecăm şi servim pastele fierbinţi, cu sau fără parmezan, după preferinţe.

paste 3

Posted in Paste şi pizza | Tags: al dente, parmezan, paste, paste cu rosii, paste de post, rosii cherry |
« Tort cu cafea
Estonian kringle – cozonac cu scorţişoară »

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ▼Paste şi pizza (21)
    • Cannelloni "fagure de miere"
    • Cannelloni cu pui
    • Farfalle cu kaizer
    • Franzelă sărată umplută
    • Fusilli con carne
    • Fusilli cu mazăre şi sos de smântână
    • Hamburger
    • Lasagna de pui
    • Macaroane cu sos de gorgonzola
    • Melcişori de pizza
    • Paste cu brânză Camembert coaptă
    • Paste cu piept de pui
    • Paste cu roşii cherry
    • Pizza cu ciuperci
    • Pizza cu smântână
    • Pizza dietetică
    • Spaghetti cu sardine
    • Tagliatelle cu ciupercuţe şi kaizer
    • Tagliatelle cu sos de smântână
    • Tortellini cu ciuperci
    • Tortellini cu smântână
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014