Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Chifteluţe cu ardei copţi

Posted on 4 March, 2012 by Dodo

Ingrediente chifteluţe: 

  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 3-4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • oregano

Ingrediente sos:

  • 1 fir praz
  • 1/2 ardei gras
  • 1 borcan ardei copţi
  • 1 lingură bulion
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Preparare: 

Pentru prepararea chifteluţelor amestecăm carnea de vită cu condimentele, ceapa tocată mărunt, oul şi pesmetul.

DSC02728

 

Formăm chifteluţele cu mâinile uşor umezite şi le aşezăm într-o tavă termorezistentă unsă cu foarte puţin ulei.

DSC02729

Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, până se “usucă” puţin deasupra… după cum se vede în poza de mai jos.

DSC02737

Cât timp stau chifteluţele în cuptor ne ocupăm de sosul de ardei. Punem la încins uleiul într-o tigaie şi călim prazul tocat mărunt.

DSC02733

Adăugăm şi ardeiul gras tăiat julien.

DSC02735

După ce se căleşte şi acesta 2-3 minute, adăugăm ardeiul copt tăiat fâşii, condimentăm după gust cu sare şi piper, iar spre final adăugăm şi bulionul dizolvat în foarte puţină apă.

După ce scoatem chifteluţele din cuptor (atunci când se prezintă ca în poza de mai sus) adăugăm peste ele şi sosul de ardei preparat anterior şi reintroducem tava în cuptor pentru alte 20-30 de minute.

DSC02739

Servim cu drag şi spor..

DSC02742

pentru că nu putem rezista unei astfel de tentaţii culinare…

DSC02748

Să vă fie de bine!

Posted in Mâncăruri de bază | Tags: ardei copti, ardei gras, carne tocata, carne vita, chiftelute, cuptor, praz, sos | 5 Comments
« Mâncărică de cartofi cu usturoi (de post)
Tort diplomat cu fructe »

5 thoughts on “Chifteluţe cu ardei copţi”

  1. Magda Adina says:
    19 March, 2012 at 5:50 pm

    Uite la asta nu m-am gandit , dar cred ca au fost grozave , mor dupa ardeii copti !!! 😉

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      19 March, 2012 at 7:53 pm

      Foarte bune au fost.. daca stau bine sa ma gandesc s-ar potrivi si un sos de smantana 😀

      Reply
  2. Bogdan says:
    26 March, 2012 at 1:36 pm

    Desi nu ma dau prea in vant dupa ardeii copti trebuie sa iti marturisesc ca as incerca reteta prezentata de tine 😀

    Reply
  3. claudia says:
    9 April, 2016 at 4:54 am

    Am încercat recent niste chiftelute din cartofi si dovlecei, de post , dar din păcate nu au fost prea bine inchegate, deoarece nu am folosit ou. Cum as putea sa rezolv problema asta? Nu am întâlnit felul asta de mâncare pe blogul tau, dar sunt convinsa ca stii despre ce e vorba si ma ajuti cu vreun sfat. Casi gust sunt foarte bune, problema e ca se dezintegrează in tigaie.

    Reply
    • Dodo says:
      10 April, 2016 at 4:04 pm

      Buna, Claudia.
      Mi-e greu sa imi dau seama ce anume nu a fost ok la chiftelutele incercate de tine pentru ca nu stiu exact cum le-ai facut. Imi vin acum in minte doua variante: cartofii cruzi dati pe razatoare, la fel si dovleceii, condimentezi, adaugi apa minerala, faina pana obtii o compozitie omogena si din amestecul obtinut ii pui in tigaie cu lingura si ii prajesti. A doua varianta e cu cartofi fierti si pasati amestecati ulterior cu dovleceii, verdeata, condimente, putina faina cat sa obtii un aluat din care poti modela chiftelele cu mana. Pentru ambele variante, as zice ca e nevoie de mai multa faina pentru a nu se dezintegra la prajit. Poti incerca sa adaugi un pic de faina intr-o parte din amestecul facut de tine, prajesti una si vezi cum se comporta.
      Sper sa te ajute parerea mea. Mult spor :)

      Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ▼Mâncăruri de bază (61)
    • Aripioare la cuptor
    • Beef wellington
    • Carne de vită cu sos tirolez
    • Cartofi franţuzeşti
    • Cartofi ţărăneşti
    • Cartofi umpluţi cu şuncă şi caşcaval
    • Chifle fără drojdie
    • Chifteluţe cu ardei copţi
    • Ciupercuţe gratinate
    • Clătite cu ciuperci
    • Clătite cu piept de pui
    • Clătite cu şuncă şi cascaval
    • Copănele lipicioase
    • Costiţă afumată cu cartofi noi
    • Cotlet de porc cu sos picant
    • Crocheţele din piept de pui
    • Dovleac cremos
    • Festivalul blogurilor gustoase
    • Ficăţei de pui cu mămăliguţă
    • Ficăţei de pui cu sos picant
    • Frigărui din piept de curcan
    • Friptură perfectă de miel
    • Lasagna belgiană
    • Linte cu crenvuști
    • Mâncărică de ardei cu carne
    • Mâncărică de mazăre
    • Mâncărică picantă la cuptor
    • Miel la cuptor
    • Mini plăcinţele cu hribi
    • Morcovi copţi la pungă
    • Muşchi de porc la cuptor
    • Omleta cu broccoli si conopidă
    • Omletă cu piept de pui
    • Orez cu pui
    • Orez sălbatic cu stafide şi usturoi
    • Ouă coapte cu hribi
    • Plăcintă cu brânză sărată
    • Plăcintă de pui cu legume
    • Pui în sos chinezesc
    • Pui italian
    • Pui jamaican
    • Pui vienez
    • Pulpe crocante cu roşii şi cartofi noi
    • Pulpe de pui cu ciuperci
    • Pulpe de pui cu orez oriental
    • Pulpe de pui cu sos chinezesc
    • Pulpe de pui în lapte
    • Risotto cu fructe uscate
    • Ruladă cu spanac
    • Ruladă de porc
    • Ruladă exotică cu pui
    • Rulori de porc cu legume
    • Salata caldă de couscous
    • Şniţele de curcan
    • Tartă cu broccoli şi piept de pui
    • Tartă cu dovlecei
    • Tartă cu hribi
    • Tocăniţă de hribi
    • Tocăniţă sub capac de pâine
    • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
    • Varză călită cu afumătură
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014