Ingrediente chifteluţe:
- 500 g carne tocată de vită
- 1 ou
- 1 ceapă
- 3-4 linguri pesmet
- sare
- piper
- oregano
Ingrediente sos:
- 1 fir praz
- 1/2 ardei gras
- 1 borcan ardei copţi
- 1 lingură bulion
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Preparare:
Pentru prepararea chifteluţelor amestecăm carnea de vită cu condimentele, ceapa tocată mărunt, oul şi pesmetul.
Formăm chifteluţele cu mâinile uşor umezite şi le aşezăm într-o tavă termorezistentă unsă cu foarte puţin ulei.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, până se “usucă” puţin deasupra… după cum se vede în poza de mai jos.
Cât timp stau chifteluţele în cuptor ne ocupăm de sosul de ardei. Punem la încins uleiul într-o tigaie şi călim prazul tocat mărunt.
Adăugăm şi ardeiul gras tăiat julien.
După ce se căleşte şi acesta 2-3 minute, adăugăm ardeiul copt tăiat fâşii, condimentăm după gust cu sare şi piper, iar spre final adăugăm şi bulionul dizolvat în foarte puţină apă.
După ce scoatem chifteluţele din cuptor (atunci când se prezintă ca în poza de mai sus) adăugăm peste ele şi sosul de ardei preparat anterior şi reintroducem tava în cuptor pentru alte 20-30 de minute.
Servim cu drag şi spor..
pentru că nu putem rezista unei astfel de tentaţii culinare…
Să vă fie de bine!
Uite la asta nu m-am gandit , dar cred ca au fost grozave , mor dupa ardeii copti !!! 😉
Foarte bune au fost.. daca stau bine sa ma gandesc s-ar potrivi si un sos de smantana 😀
Desi nu ma dau prea in vant dupa ardeii copti trebuie sa iti marturisesc ca as incerca reteta prezentata de tine 😀
Am încercat recent niste chiftelute din cartofi si dovlecei, de post , dar din păcate nu au fost prea bine inchegate, deoarece nu am folosit ou. Cum as putea sa rezolv problema asta? Nu am întâlnit felul asta de mâncare pe blogul tau, dar sunt convinsa ca stii despre ce e vorba si ma ajuti cu vreun sfat. Casi gust sunt foarte bune, problema e ca se dezintegrează in tigaie.
Buna, Claudia.
Mi-e greu sa imi dau seama ce anume nu a fost ok la chiftelutele incercate de tine pentru ca nu stiu exact cum le-ai facut. Imi vin acum in minte doua variante: cartofii cruzi dati pe razatoare, la fel si dovleceii, condimentezi, adaugi apa minerala, faina pana obtii o compozitie omogena si din amestecul obtinut ii pui in tigaie cu lingura si ii prajesti. A doua varianta e cu cartofi fierti si pasati amestecati ulterior cu dovleceii, verdeata, condimente, putina faina cat sa obtii un aluat din care poti modela chiftelele cu mana. Pentru ambele variante, as zice ca e nevoie de mai multa faina pentru a nu se dezintegra la prajit. Poti incerca sa adaugi un pic de faina intr-o parte din amestecul facut de tine, prajesti una si vezi cum se comporta.
Sper sa te ajute parerea mea. Mult spor