Ingrediente:
- 750 g broccoli
- 250 g făină + 2 linguri făină
- 125 g unt
- 5 ouă
- 1 linguriţă zahăr
- 125 ml smântână
- 50 g parmezan ras (sau orice alt tip de brânză vă place)
- 200 g piept de pui prăjit
- sare
- piper
Preparare: Se curăţă, se spală şi se desface broccoli în bucheţele. Se fierbe timp de 5 minute în jumătate de litru de apă sărată, apoi se scurge şi se trece sub un jet de apă rece.
Se face un aluat din făină, unt, 1 ou, puţină sare şi zahărul. Se întinde aluatul într-o formă rotundă, se ridică marginile pe pereţii tăvii şi se lasă la cuptor timp de 10 minute.
Între timp, amestecăm smântâna cu restul de ouă şi parmezanul. Puteţi înlocui parmezanul cu orice tip de brânză sau caşcaval vă place. Codimentăm amestecul cu sare şi puţin piper şi adăugăm 2 linguri de făină.
Scoatem aluatul din cuptor după cele 10 minute şi aşezăm bucheţelele de broccoli în tavă, iar printre ele punem bucăţele din pieptul de pui prăjit. Se toarnă amestecul de smântână deasupra şi se coace tarta pentru aproximativ 30 de minute. Atunci când amestecul de smântână cu ouă este bine închegat şi nu curge când întoarcem tava, înseamnă că tarta este gata.
Se serveşte atât caldă cât şi rece, cu nişte roşii alături.
Ce bine arata 😀
Multumesc! Daca iti place gustul de broccoli ti-o recomand, e foarte buna 😀