Ingrediente:
- 500 g ficăţei de pui
- 2 cepe
- 1 ardei iute
- 5 căţei de usturoi
- 2-3 linguri sos de roşii
- 100 ml vin roşu/apă
- sare
- piper
Preparare: Spălăm bine ficăţeii şi îi punem într-o tigaie cu puţin ulei. Acoperim tigaia cu un capac şi îi lăsăm să fiarbă înăbuşit pentru 5 minute, până se schimbă puţin la culoare. Tocăm ceapa peştişori, usturoiul îl zdrobim cu latul cuţitului şi ardeiul iute îl tocăm rondele. În funcţie de preferinţe puteţi pune mai mult sau mai puţin ardei iute. Adăugăm ceapa, usturoiul şi ardeiul iute peste ficăţei, amestecăm cu atenţie pentru a nu zdrobi ficăţeii şi acoperim din nou vasul. Când ceapa începe să se înmoaie adăugăm sosul de roşii dizolvat în 100 ml vin roşu/apă, condimentăm cu sare şi piper şi lăsăm să scadă sosul până capătă consistenţa dorită.
Noi am servit ficăţeii pe un pat de mămăliguţă aromată cu cimbru şi un piure de cartofi cu broccoli.
Poftă bună!