Ingrediente:
- 800 g cartofi noi
- 12 pulpe superioare de pui
- 600 g roşii mici
- ulei de măsline
- oregano proaspăt
- oţet de vin roşu
- sare
- piper
Preparare: Puneţi cartofii într-o cratiţă mare cu apă sărată clocotită şi fierbeţi-i. În timp ce cartofii sunt pe foc, încingeţi cuptorul la 200 grade. Tăiaţi fiecare pulpă de pui în trei fâşii şi puneţi-le într-un castron. Frecaţi bine carnea cu ulei de măsline şi presăraţi-o cu sare şi piper, apoi amestecaţi. Eu am pus şi o puţin oregano uscat.
Încingeţi o tigaie mare, în care să încapă bucăţile de pui într-un singur strat şi puneţi carnea în tigaie, cu partea cu pielea în jos. Dacă nu aveţi o tigaie suficient de mare puteţi găti puiul în două tranşe. Amestecaţi şi prăjiţi la foc puternic în jur de 10 minute, până când carnea este aproape gata, apoi scoteţi-o cu o spumieră şi transferaţi-o într-un vas termorezistent.
Înţepaţi roşiile cu un cuţit ascuţit. Puneti-le într-un castron, acoperiţi-le cu apă clocotită şi lăsaţi-le timp de aproximativ un minut. Scurgeţi-le şi după ce se răcesc puţin, decojiţi-le. După ce s-au fiert cartofii, scurgeti-i într-o strecurătoare şi zdrobiţi-i uşor apăsându-i uşor cu degetul mare.
Pisaţi într-un mojar cea mai mare parte a frunzelor de oregano cu un vârf de cuţit de sare. Adăugaţi patru linguri de ulei de măsline, 1-2 linguri de oţet de vin şi puţin piper şi amestecaţi. Turnaţi peste pui şi adăugaţi cartofii, roşiile şi restul frunzelor de oregano. Amestecaţi cu grijă.
Puneţi într-un singur strat într-o tavă de copt de mărime potrivită şi coaceţi timp de 40 de minute în cuptorul preîncălzit până când se rumenesc.
Eu am folosit o pulpă de curcan şi oregano uscat în loc de cel proaspăt, dar rezultatul a fost la fel de bun precum îl descrie Jamie Oliver, căci reţeta îi aparţine în totalitate.