Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă
- 500 g telemea sau caş dulce
- 1 legătură pătrunjel/mărar
- 4 ouă
- 300 g iaurt
- 100 ml apă
- piper
- sare (dacă folosim caş dulce)
- boia
Preparare: Pentru început radem brânza telemea sau caşul dulce pe răzătoarea mare şi o amestecăm cu verdeaţa tocată mărunt, condimentăm cu sare şi piper şi dăm vasul deoparte. Separat, batem ouăle, adăugăm iaurtul şi apa.
Într-o tavă unsă cu puţin ulei punem 2 foi de plăcintă lăsând marginile să cadă pe marginea tăvii. Alte 3 foi le rupem bucăţi mari şi le aşezăm peste celelalte foi puse deja în tavă. Punem un polonic din compoziţia de iaurt peste foile din tavă, apoi întindem un strat de brânză. Deasupra rupem alte 3-4 foi de plăcintă, un polonic de iaurt şi un alt strat de brânză. Repetăm operaţiunea până obţinem 4-5 straturi şi terminăm compoziţia de brânză. Marginile foilor de plăcintă lăsate pe marginea tăvii la început le tragem spre interior, acoperim cu alte 2 foi întregi de plăcintă şi punem deasupra lor ultimul polonic din amestecul de iaurt.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 40-45 de minute.
Se serveşte atât caldă cât şi rece.
Mulţumesc pentru reteţă, Edith!