Ingrediente:
- 125 g couscous
- 1 ardei gras roşu
- 1 roşie
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 ardei iute
- 3 linguri ulei de măsline
- 2-3 linguri suc de lămâie
- 1 lingură oţet balsamic
- oregano proaspăt
- sare
- piper
Pentru a obţine o salată delicioasă trebuie în primul rând să alegem un couscous adevărat. Şi când zic asta mă refer la couscous-ul din griş de grâu, nu la pastele făinoase mici, pe care îl puteţi găsi în Auchan, la cutie. Iar acum că am lămurit aspectele “tehnice” , să ne apucăm de treabă
Preparare: Pentru început punem aproximativ 400 ml de apă la fiert, apă în care adăugăm şi un praf de sare. Punem couscous-ul într-un bol, peste care adăugăm uleiul de măsline şi sucul de lămâie. Atunci când apa clocoteşte, turnăm peste couscous atât cât să îl acoperim cu 2 degete şi acoperim vasul cu un capac, lăsând să se hidrateze pentru 4-5 minute.
Între timp ne ocupăm de ardeiul gras, pe care îl coacem frumos pe toate părţile. Când este gata îl punem într-un vas, îl acoperim cu folie sau cu un capac, pentru a se putea curăţa mai uşor. Tocăm roşia, usturoiul, oregano, ardeiul iute (după gust şi în funcţie de cât este de iute ardeiul puteţi pune mai mult sau mai puţin) şi ardeiul copt după ce îl curăţăm de coajă şi de seminţe. După ce couscous-ul a absorbit toata apa şi s-a hidratat suficient adăugăm restul ingredientelor şi condimentăm după gust.
Acum că salata noastră-i gata, vă invit la o cină rapidă ce sper să vă placă!
Să aveţi poftă!