Ingrediente:
- o cană de orez
- 400 g carne de vită
- 4 linguri muştar
- 7-8 castraveciori muraţi
- 1 ou
- ulei
- sare
- piper
- delikat
- curry
Preparare: Carnea de vită o spălăm bine şi o tăiem fideluţe apoi o punem la prăjit în ulei. Condimentăm cu sare şi piper, punem puţină apă şi lăsăm să fiarbă înăbuşit. Între timp punem 3 căni de apă la fiert cu o lingură de delikat. Alegem şi spălăm orezul, iar când apa clocoteşte îl punem la fiert. După ce carnea de vită s-a pătruns, o lăsăm să se rumenească şi o scoatem într-o farfurie. În uleiul rămas în tigaie punem muştarul şi amestecăm continuu pentru a forma un sos. Mai condimentăm dacă este cazul, lăsăm să dea 2-3 clocote şi amestecăm cu cărniţa de vită. Când orezul este fiert, presărăm curry după gust şi oprim focul. Amestecăm repede orezul cu un ou, după care îl răsturnăm într-un vas yena uns cu unt.
Punem carnea de vită cu sosul tirolez deasupra. Castraveţii muraţi îi tăiem cubuleţe şi îi presărăm peste carne. Dăm vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, cât să se coacă orezul amestecat cu ou.
Poftă bună!
Vai ce bună e!! Eu m-am cinstit cu un gratar azi.. La multi ani!
Ehe, ce viata duc unii… Mai greu de studentii din ziua de azi, papa gratare cam rar 😛
daca doriti promovare reciproca prin link/banner exchange, contactati-ma pe blogul meu