Ingrediente:
- 6-7 cartofi
- 150 g şuncă
- 1 ardei roşu
- 2 fire ceapă verde
- 1 fir usturoi verde
- 3 linguri smântână
- sare
- piper
- caşcaval
Preparare: Se spală cartofii foarte bine şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. Între timp pregătim umplutura. Tocăm mărunt ardeiul, partea verde de la ceapă şi cea de la usturoi, iar şunca feliuţe. Călim legumele şi şunca într-o lingură de ulei pentru câteva minute. După ce s-a răcit puţin amestecul adăugăm smântâna şi amestecăm bine. După ce oprim cartofii îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcească. Îi curăţăm de coajă şi cu un cuţit trasăm aproape de margine un contur după care îi vom scobi cu ajutorul unei linguriţe. Aşezăm cartofii într-un vas uns cu puţin unt, îi condimentăm cu sare şi piper şi îi umplem cu amestecul de şuncă, radem caşcaval deasupra lor.
Îi dăm la cuptor pentru 20 de minute, la 200 grade.
Yummy 😀