Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Tort delicios cu banane

Posted on 8 September, 2010 by Dodo
Ingrediente blat:

  • 5 ouă
  • 100 g zahăr (pentru gălbenuşuri)
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 6 linguri făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 5 linguri zahăr (pentru albuşuri)

Ingrediente cremă:

  • 3 plicuri gelatină
  • 7 banane
  • 5 linguri zahăr
  • 500 ml frişcă vegetală
  • 150-200 g ciocolată rasă

Ingrediente sirop:

  • 300 ml apă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguriţe coajă de portocală

Pentru decor mai avem nevoie de 150 g ciocolată topită

Reţeta este pentru un tort normal, cu diametrul de 26 cm. Pentru torturile prezentate in fotografii am folosit cantităţile ingredientelor proporţional cu forma tortului, astfel: o cifră este considerată un tort obişnuit, prin urmare pentru tortul sub forma “18” am dublat porţiile şi am copt blatul în tavă dreptunghiulară, de unde am decupat mai apoi forma cifrelor. 
Blat: Freci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se bat spumă albuşurile cu 5 linguri de zahăr şi apoi se încorporează gălbenuşurile. Făina amestecată cu praful de copt se adaugă şi ea peste albuşuri. Se aşează compoziţia într-o formă rotundă îmbrăcată în hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Crema: Se înmoaie gelatina în apă rece. 4 banane se curăţă, se zdrobesc cu furculiţa şi se adaugă zahărul. Frişca se bate, adaugăm piureul de banană şi ciocolata rasă. Gelatina se topeşte la foc mic şi se adaugă în cremă.
Asamblare: După ce s-a copt şi s-a răcit, tai blatul în două. Pe un platou se aşează o parte de blat şi se însiropează. Se aşează în formă de cerc bananele rămase. Peste banane torni ciocolata topită, aşezi jumătate din crema de banane, apoi cealaltă parte de blat însiropat şi îmbraci tortul în crema rămasă. Ornezi cu ciocolată topită.
Pentru o aromă mai puternică a tortului, bananele ce le folosim la cremă trebuie să fie foarte bine coapte.
tort4

 

tort 25

tort3

tort 2007

Posted in Torturi şi tarte | Tags: banane, gelatina, tort | 7 Comments
« Tort de mere cu gelatină
Cornuleţe de post »

7 thoughts on “Tort delicios cu banane”

  1. Alexandra says:
    15 September, 2010 at 10:45 pm

    Cel mai bun 😀 =P~

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      15 September, 2010 at 11:05 pm

      Si cel mai incercat la diverse ocazii :))

      Reply
  2. SOLOMON GETA says:
    23 February, 2011 at 3:01 pm

    la ingrediente ai scris 5 plicuri de zahar sau linguri?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      23 February, 2011 at 4:33 pm

      E vorba de 5 linguri, am scris plicuri din greseala. Acum am corectat 😀 Multumesc

      Reply
  3. dana says:
    28 June, 2011 at 6:13 pm

    se poate folosi frisca naturala in locul celei vegetale?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      28 June, 2011 at 7:12 pm

      Bineinteles. Atat timp cat va place gustul acesteia, nu vad de ce ar fi o problema, avand in vedere ca oricum trebuie folosita gelatina. Mie personal imi place mai mult frisca vegetala, motiv pentru care nu folosesc frisca naturala. :)

      Reply
  4. Pingback: Tort delicios cu banane « Bucătăria lui Dodo

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ▼Torturi şi tarte (31)
    • Kadayif
    • La multi ani 2014!
    • Tartă cu cremă de afine
    • Tartă cu lămâie şi plapumă de bezea
    • Tartă cu mousse de ciocolată
    • Tartă cu pere şi ciocolată
    • Tarte cu mere şi smântână
    • Tort "Mie îmi pasă"
    • Tort alb-negru cu brânză fină
    • Tort cu cafea
    • Tort cu crème brûlée
    • Tort cu fulgi de cereale
    • Tort cu marţipan
    • Tort cu mure şi nucă
    • Tort de banane cu ricotta
    • Tort de ciocolată a la Mississippi
    • Tort de ciocolată cu căpşuni
    • Tort de ciocolată cu zmeură
    • Tort de grapefruit cu ciocolată
    • Tort de kiwi cu iaurt
    • Tort de mere
    • Tort de mere cu gelatină
    • Tort de şampanie cu zmeură
    • Tort delicios cu banane
    • Tort delicios cu banane
    • Tort din fructe de pădure asortate
    • Tort diplomat cu fructe
    • Tort diplomat de portocale
    • Tort fin cu miere şi nuci
    • Tort şah
    • Tort trunchi de copac

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014