Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Tort diplomat cu fructe

Posted on 26 March, 2012 by Dodo

Ingrediente:

  • 1 blat pandişpan
  • 1 litru frişcă lichidă
  • 4 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 700 g kiwi
  • 1 kg portocale
  • 4 plicuri gelatină
  • 2 plicuri tort gelee

Preparare: Într-un vas punem gălbenuşurile pe care le mixăm cu zahărul pe baie de aburi. Adăugăm laptele şi ţinem vasul pe baie de aburi amestecând continuu până se îngroaşă puţin crema. Împărţim crema obţinută în două vase. Curăţăm 500 g de kiwi şi le pasăm cu blenderul. Adăugăm 2-3 linguri de zahăr peste piureul de kiwi şi îl punem pe foc să fiarbă 2-3 minute. Trebuie neaparat să fierbem piureul de kiwi pentru că altfel gelatina nu se va închega. Prin fierbere enzimele din kiwi ce împiedică coagularea gelatinei se vor distruge şi prin urmare vom reuşi să obţinem rezultatul dorit.

Între timp punem la hidratat gelatina în apă rece cel puţin pentru 15 minute, iar atunci când o vom adăuga în cremă o topim fie la microunde, fie într-un vas pe aragaz, dar fără a o fierbe!

Pentru a pregăti cele 2 creme, batem frişca bine bine şi o împărţim şi pe aceasta în două. O parte o punem în jumătate din crema de ouă împărţită mai devreme în cele două vase, adăugăm piureul de kiwi după ce se răceşte şi jumătate din cantitatea de gelatină. Astfel obţinem prima crema.

Pentru crema de portocale, curăţăm jumătate din cantitatea precizată, le tăiem cubuleţe şi le încorporăm în crema de ouă amestecată cu frişca bătuta şi restul de gelatină.

Pregătim vasul în care asamblăm tortul îmbrăcându-i bine pereţii în folie pentru alimente, pentru a nu risca să nu se desprindă tortul de pe pereţii vasului. Tot acum putem tăia blatul de pandişpan pe 2 nivele. Curăţăm restul fructelor, le tăiem felii şi le aşezăm în vasul pregătit anterior. Preparăm tort gelee-ul conform instrucţiunilor de pe ambalaj (eventual, putem folosi suc de portocale, de preferat natural) şi îl răsturnăm încet peste fructele din vas. Lăsăm 10 minute să se răcească şi să se întărească, după care putem adăuga crema de kiwi. Adăugăm şi un blat de pandişpan pe care îl însiropăm, continuăm cu crema de portocale, iar la final adăugăm cel de-al doilea blat, pe care la rândul lui în însiropăm bine. Dăm tortul la frigider pentru cel puţin 4 ore, pentru a se închega bine toate straturile de cremă.

SDC16695

Ornăm tortul după plac cu frişcă, dacă dorim. Eu am sărit peste această etapă din lipsă de timp, dar a fost foarte bun chiar şi aşa.

SDC16703

SDC16707

Posted in Torturi şi tarte | Tags: diplomat, kiwi, pandispan, portocale, tort | 4 Comments
« Chifteluţe cu ardei copţi
Pateuri cu brânză »

4 thoughts on “Tort diplomat cu fructe”

  1. Bogdan says:
    26 March, 2012 at 11:16 pm

    Foarte bine arata, ca o gura de aer proaspat in timpul postului 😀

    Voiam sa te intreb cu privire la stratul de deasupra cel cu jeleu si kiwi… Inteleg ca piureul de kiwi pentru crema l-ai fiert, ai facut la fel si cu bucatelele de kiwi, sau stratul de deasupra se coaguleaza si asa?

    P.S. Pozele sunt impecabile 😀

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      26 March, 2012 at 11:26 pm

      Multumesc mult!
      Stratul de deasupra se coaguleaza, acolo folosim tort gelee iar fructele de kiwi fiind tăiate nu afectează procesul de închegare al gelatinei.

      Reply
  2. geta solomon says:
    28 March, 2012 at 6:00 pm

    ce bine arata!O sa incerc si eu sa vad cit e de bun.

    Reply
  3. Mihaela Nicoleta says:
    22 December, 2013 at 8:24 pm

    super prajitura

    Reply

Leave a Reply to Bogdan Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ▼Torturi şi tarte (31)
    • Kadayif
    • La multi ani 2014!
    • Tartă cu cremă de afine
    • Tartă cu lămâie şi plapumă de bezea
    • Tartă cu mousse de ciocolată
    • Tartă cu pere şi ciocolată
    • Tarte cu mere şi smântână
    • Tort "Mie îmi pasă"
    • Tort alb-negru cu brânză fină
    • Tort cu cafea
    • Tort cu crème brûlée
    • Tort cu fulgi de cereale
    • Tort cu marţipan
    • Tort cu mure şi nucă
    • Tort de banane cu ricotta
    • Tort de ciocolată a la Mississippi
    • Tort de ciocolată cu căpşuni
    • Tort de ciocolată cu zmeură
    • Tort de grapefruit cu ciocolată
    • Tort de kiwi cu iaurt
    • Tort de mere
    • Tort de mere cu gelatină
    • Tort de şampanie cu zmeură
    • Tort delicios cu banane
    • Tort delicios cu banane
    • Tort din fructe de pădure asortate
    • Tort diplomat cu fructe
    • Tort diplomat de portocale
    • Tort fin cu miere şi nuci
    • Tort şah
    • Tort trunchi de copac

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014