Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Tarte cu mere şi smântână

Posted on 21 November, 2012 by Dodo

Îmi plac foarte mult tartele, blatul uşor crocant şi crema aromată mi se pare a fi combinaţia ideală când vine vorba de dulce. Iar când am primit invitaţia celor de la Fundaţia Bethany să pregătesc două feluri de prăjituri nu am stat pe gânduri şi m-am oprit direct la reţeta aici de faţă, cealaltă reţetă fiind un dulce de post. Să vă povestesc ce acţiune drăguţă au pregătit cei de la fundaţie. Împreună cu Alice am pregătit prăjituri care mai de care mai colorate şi mai parfumate pentru aproximativ 70 de persoane. Imediat ce prăjiturile au fost gata de drum, le-am oferit spre vânzare iar bănuţii strânşi îi ajută pe copii cu nevoi speciale ce se află în grija celor de la Bethany. Felicitări fundaţiei şi mulţumiri celor ce au contribuit la acestă acţiune! Până una alta, vă invit şi pe voi să încercaţi această reţetă.

Ingrediente aluat:

  • 250 g făină
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • coajă de portocală

Ingrediente umplutură:

  • 300 g smântână
  • 150 g zahăr
  • 1 plic praf de budincă cu aromă de vanilie
  • 3 ouă
  • 4-5 mere
  • 50 g stafide

Preparare: Făina se cerne pe o suprafaţă de lucru, se face o adâncitură în mijloc şi se sparge oul înăuntru. Se adaugă untul tăiat cubuleţe, coaja rasă de la o portocală şi zahărul. Toate ingredientele se frământă rapid cu mâna până se obţine un aluat neted şi omogen. Aluatul se înveleşte în folie alimentară şi se pune la frigider pentru cel puţin 1 oră.

După ce aluatul a stat la frigider, acesta se scoate şi se întinde pe suprafaţa de lucru dându-i-se forma tăvii de copt. Eu am făcut mai multe mini-tarte, dar vă recomand să coaceţi o singură tartă mai mare pentru că arată la fel de bine. Tapetăm tava cu hârtie de copt sau o ungem cu unt şi o tapetăm cu pesmet. Punem foaia de aluat în tavă, având grijă să îi ridicăm marginile acoperind astfel pereţii.

Spălăm merele, le curăţăm de coajă şi le tăiem cubuleţe. Aşezăm merele în tavă, presărăm stafidele din loc în loc şi turnăm deasupra crema de smântână pe care o preparăm prin amestecul următoarelor ingrediente: smântâna, zahărul, ouăle şi praful de budincă. Introducem tarta în cuptorul preîncălzit şi o coacem aproximativ 50 de minute, dacă folosiţi o tavă mare, sau 30 de minute pentru tartele mici.

Posted in Torturi şi tarte | Tags: aluat fraged, budinca, mere, mini-tarte, smantana, stafide, tarte, unt, vanilie |
« Plăcintă cu brânză şi stafide
Varză călită cu afumătură »

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ▼Torturi şi tarte (31)
    • Kadayif
    • La multi ani 2014!
    • Tartă cu cremă de afine
    • Tartă cu lămâie şi plapumă de bezea
    • Tartă cu mousse de ciocolată
    • Tartă cu pere şi ciocolată
    • Tarte cu mere şi smântână
    • Tort "Mie îmi pasă"
    • Tort alb-negru cu brânză fină
    • Tort cu cafea
    • Tort cu crème brûlée
    • Tort cu fulgi de cereale
    • Tort cu marţipan
    • Tort cu mure şi nucă
    • Tort de banane cu ricotta
    • Tort de ciocolată a la Mississippi
    • Tort de ciocolată cu căpşuni
    • Tort de ciocolată cu zmeură
    • Tort de grapefruit cu ciocolată
    • Tort de kiwi cu iaurt
    • Tort de mere
    • Tort de mere cu gelatină
    • Tort de şampanie cu zmeură
    • Tort delicios cu banane
    • Tort delicios cu banane
    • Tort din fructe de pădure asortate
    • Tort diplomat cu fructe
    • Tort diplomat de portocale
    • Tort fin cu miere şi nuci
    • Tort şah
    • Tort trunchi de copac

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014