Ingrediente:
- 200 g făină
- 240 g unt
- 6 ouă
- 320 g ciocolată
- 320 g zahăr
- 1 praf copt
- 3 banane
Preparare: Într-un vas punem ciocolata şi untul la topit, după care oprim focul şi dăm vasul deoparte. Adăugam zahărul şi amestecăm bine, apoi lăsăm compoziţia să se răcească puţin. Adăugăm ouăle unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare. După ce am adăugat ouăle, amestecăm făina cu praful de copt şi le încorporăm în compoziţia de mai sus. Turnăm compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, iar deasupra aşezăm bucăţele de banane.
Introducem tava în cuptor pentru 40-45 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.
Reteţa preluată de la Laura Adamache, căreia îi mulţumesc pe această cale.